Zwarte Maan - astrologie

Do. 11 sept.:  Zwarte Maan – transit Pluto op de Diamant – Noordknoop: Oproep tot heelheid.

In het jaar 2014 loopt transit Pluto over de Diamant, een gebeurtenis waar door astrologen lang naar is uitgezien. Wat betekenen de Zwarte lichten (Zwarte Zon-Zwarte Maan-Priapus en de Diamant) in je horoscoop en in welk relatie staan ze tot de levensopdracht van je Noordknoop? Wat zeggen je huidige transits en secundaire progressie hier over? Hoe ondersteunt de transit van Pluto de Diamant?

Do. 16 okt: Leven – dood – leven in de horoscoop.

De diepste levensprocessen betreffen geboorte en dood. Hoe vinden we onze verhouding tot de thema’s leven en dood in de horoscoop? Hoe kunnen we Saturnus en Pluto onbevreesd tegemoet treden en hen uitnodigen hun verwerkende en transformerende kracht in ons leven in te nemen? Hoe gaan we om met de verborgen schatten van het 8e huis en de door de familie en cultuur verdrongen gaven van het 12e huis? Een studiedag die tot ruimte, ontspanning en aanvaarding leidt.

Do. 6 nov.: Transits en progressies in een oogopslag.
In de voorspellende astrologie moet je vaak veel informatie ordenen. Je ziet door e bomen het bos niet meer. Toch is een ordening mogelijk op een handige en overzichtelijke manier. De belangrijkste transits en progressies zie je dan in één overzicht bij elkaar staan. Je leest je eigen spoorwegboekje voor de komende tijd. Een studiedag om helderheid aan te brengen in de veelheid.

 

 

Do 11 dec.: De kinderhoroscoop.

In de eerste levensjaren wordt het grootste deel van onze persoonlijkheid gevormd. Nog voordat we kunnen lopen en praten absorberen we de sfeer, waarden en normen van onze ouders en omgeving. Hoe kun je in de horoscoop van je (klein)kind zien wat de grootste behoeften zijn? Hoe herken je dit in de eigen horoscoop voor je innerlijke kind. Een studiedag om thuis te komen bij jezelf en de wijsheidsleraar Jupiter in te zetten voor je (klein)kinderen.

.

Wat is Astrologie?
Dagelijks golven we mee op het ritme van sterren en planeten. Astrologie is een eeuwenoude wijsheidsleer die springlevend is. Astrologie biedt veel inzicht en troost omdat het je doet beseffen dat alles wat gebeurt zijn eigen betekenis heeft. Serieuze astrologie onderscheidt zich van populaire astrologie (kranten, tijdschriften) door haar diepgang en doordat ze de persoon en situatie treffend beschrijft.

De oerkracht van planeten trilt in onze cellen. In ons wezen resoneren wij met de planeten, die om ons heen cirkelen in ons zonnestelsel. Elke dag opnieuw worden we geraakt door deze planetaire golven. Veel dieper dan we met ons verstand kunnen beseffen, laten we ons leiden door deze planetaire, goddelijke krachten. De dans van de planeten is een oproep om tot onze grootheid te komen, om op te staan in onze uniekheid.

Uitgangspunt van de astrologiedagen

Het uitgangspuntbij is het gebruik maken van jouw persoonlijke geboortehoroscoop. Je bent precies geboren op de tijd en plaats die bij de zielenreis van je huidige incarnatie past. Deze energie reist met je mee door je leven. Voor prognoses gebruik ik een aantal aanvullende technieken (transits, progressies, solaar).      Mijn taak als docent & astroloog is de astrologische symboliek te vertalen en je als ziel te begeleiden op je levensweg. Je te leren hoe planeten in jouw en die van je medecursisten te duiden.

Je kunt voor een astrologiedag apart inschrijven of voor een cyclus van 3 dagen.  Iedereen die een basiskennis van astrologie bezit is welkom. In kleinschalig verband (max. 12 deelnemers) gaan we aan de hand van een bepaald thema onze eigen horoscoop dieper exploreren. Je kunt vrij instromen. Je krijgt die dag een schat aan informatie. Bovendien ontstaat door de veiligheid en de uitwisseling op zo\'n dag een warme band. Je bent reisgenoten op weg in een boeiende, intense tijd.
We gaan oefenen met planeten en stil zijn, uitwisselen en schrijven. We gaan onszelf beter leren kennen via de planeten en helder(der) worden.

Neem een uitdraai van jouw eigen geboortehoroscoop mee of geef je data door zodat Han een radix voor je uit kan printen.

Iets over de docent

Han van Straaten, astroloog, econoom, talentencoach en therapeut.   Han : ” Vanaf 1972 ben ik gegrepen door de astrologie, waarvan ik in 1998 mijn beroep heb gemaakt. Als astroloog werk ik vanuit hoofd en hart. De afgelopen acht jaar heb ik astrologie geïntegreerd met het Talentenspel, therapie en coaching.”

\"han\"

 

Han van Straaten is astroloog, econoom en talentencoach. In zijn particuliere- en bedrijfsconsulten integreert hij deze drie gebieden tot een eigen aanpak.
Hiervoor was hij o.a. natuurvoedselwinkelier en docent in het hoger onderwijs. Tijdens zijn economiestudie in de jaren zeventig begon hij met astrologie, waar hij de diepere wetten vond die hij miste in de economische theorie.

 Plaats
:
Etten-Leur (bij Breda) 
Data
:
11 sep, 16 okt, 6 nov, 11 dec. 2014 
Tijd
:
 
Start
:
 
Aantal lessen
:
 
Kosten
:
€ 85,-- per workshop incl. koffie/thee. Per 3 studiedagen of voor de hele zomerschool € 215,-- 
Opgeven en informatie
:
klik hier
of
Meenemen
:
jaarhoroscoop, lunchpakket, iets warms voor aan de voeten 
Docent(e)
:
Han van Straaten 
Kleding
:
casual 
Kinderopvang
:
nvt 
Overigen
:
11 Plaatsen beschikbaar. Plaatsing op volgorde van binnenkomst.