PLACES OF POWER - Zomerweek Ardennen

PLACES OF POWER

 

Sjamanistische zomerweek Ardennen

Bijzondere week waar jouw hart blij van wordtÖ 

De naam Ardennen is afgeleid van het Keltische 'ardu', wat stil of hoog betekent.

De Ardennen bestaan uit een bergmassief, met hoogtes variŽrend tussen 500 en 600 meter en begroeid met uitgestrekte wouden. Diepe rivierdalen en steile rotswanden geven de Ardennen een woest, bergachtig aanzien. Het landschap kenmerkt zich door bossen, rotswanden, rivieren, meanders en kleine watervallen.

In de uitgestrekte bos- en weide-gebieden is er een grote kans wild (reeŽn, vossen, dassen en wilde zwijnen) te zien. 

In dit magische landschap vinden we de meest bijzondere plekken. Plaatsen die gebruikt zijn (en nog steeds worden) voor rituelen; Heilige Dolmen en mystieke menhirs.

Maar ook geneeskrachtige meanders, de klaterende rivieren (soms gepaard met een kleine waterval), krachtige heuvels, oude bomen, druipsteengrotten en Ďgewoneí grotten.

 

Deze natuur en oude rituele plaatsen lenen zich goed om de healingcodes en ceremoniŽn samen te voegen en te bekrachtigen vanuit het Siberisch Sjamanisme.

Alles wordt intenser ervaren en werkt dieper door.

We brengen de essentie van het Siberisch sjamanisme op een eenvoudige manier, die voor allen te volgen is. Zo kan een ieder de oude kennis van de sjamanen weer gebruiken in deze moderne tijd.

 

Open je hart, laad je weer op, ontspan en wees wie je werkelijk bent altijd bent geweest en weer zult zijn.

Een greep uit de Places of Power zomerweek :

 

 • Intense ceremonie in de druipsteengrotten van Hotton 
 • Healingcode en ritueel in krachtige vulkaankrater (leefgebied van de Oehoe) 
 • Rite bij koortsboom
 • Purification bij rivier de Ourthe
 • Afstemmen op de kracht en kennis van mystieke Menhirs
 • Ritueel bij de Dolmen
 • Healing bij genezende waterval
 • Vele healingcodes, rituelen doen we in de uitgestrekte bossen onderbroken door heuvels en rotswanden
 • Gebruik maken van de ís nachts gedroomde dromen
  Bij minder goed weer werken we in de ruimte van het bos-chalet te Maboge (gemeente La Roche en Ardenne)
 • Samen genieten met gelijkgestemden van het gezonde vegetarisch eten. Met liefde bereid door onze kok in het bos-chalet. Het bos-chalet is omringd door bossen. Het heeft een eigen stuk bosgrond afgezoomd door een meander. Samen eten of met je bord bij de meander zitten tegen een boom.


ZOMERWEEK ARDENNEN

Vakantie met een spirituele tint op de meest byzondere plekken

    
 CEREMONIE in de GROTTEN van HOTTON

Heb je ooit gemerkt dat er onder de grond een tijdloosheid is. In grotten is de temperatuur altijd hetzelfde, het is niet onderhevig aan seizoenen. De energie is er op een trillingsniveau wat je terug brengt bij jezelf. In deze ceremonie maken we contact met deze energie, voor enkelen is het soms weg gelegd om contact te hebben met de spirit van de grotten van Hotton. Voor deze mensen zal hun leven veranderen. Voor anderen is het belangrijk om contact te maken met wie je werkelijk brengt (niet onderhevig aan andere energieŽn, aan de maatschappij, je werk, je gezin of wat dan ook). 

 


 

RITUEEL in VULKAANKRATER

Een klein stukje rijden vanaf onze verblijfplaats in de Ardennen kunnen we de grens over. In de Eijffel bevindt zich een krachtig vulkaankrater. Hier zullen we een ritueel doen om in onze persoonlijke kracht te gaan staan, contact te maken met het diepste van de aarde en verbranden van oude gewoontes die je niet meer hebben wilt. Hier zullen we een van de levels van de sjamanistische dood doen, daar waar de aarde sjamaan opslokt en vernieuwt. 

  
HEALING bij een WATERVAL

Wanneer wij healing doen in de natuur op krachtige plaatsen, bij heldere rivieren, watervallen, meren..... zullen alle healingen 10 keer zo sterk zijn. Op deze plaats waar 3 stromingen samenkomen in een kleine waterval, waar een zich een kleine grot achter bevindt, kun je healen op elk level waar je het nodig hebt. Het zal je geest verkwikken, je lichaam vitaliseren, je emoties en gedachten tot rust brengen.
Je leven komt in een ander daglicht te staan, de natuur wijst je een weg die je altijd zal blijven volgen.

 RITUEEL bij DOLMENS en opladen bij mystiek MENHIRS

Onze voorouders hebben de Dolmens en Menhirs bewust geplaatst. Dit is een feit omdat ze op leylijnen staan. Alle 2 de Dolmens en Menhirs staan op leylijnen die ver strekken in de omgeving. We zullen in deze week ons verbinden met de Dolmens en Menhirs.

De omgeving van Weris is ťťn van de geheimzinnigste, zo niet dť geheimzinnigste streek van geheel WalloniŽ. In de bossen rond het dorp zijn grote aantallen rotsblokken en dolmens te zien, waarvan de oorspronkelijke bestemming niet geheel duidelijk is. Dezelfde raadselen die het Engelse Stonehenge omgeven, hangen ook rond deze megalieten. Wellicht gebruikten de voorouders van de Ardennen de steenblokken van Weris als een soort kalender, een middel om de tijd te meten. Volgens een andere theorie moet in de schikking van de stenen, die naar sterrenbeelden zouden verwijzen, een boodschap voor de Goden in het heelal worden gezien.

 


 

KRACHTPLAATSEN in de natuur

Gedurende de week gaan we samen werken op krachtplaatsen in de bossen, heuvels, vlaktes enz. Wanneer het weer eens minder goed mocht zijn zullen we binnen in bos-chalet Ardennen werken.

 

ZOMERWEEK  ARDENNEN
  

We verzamelen iedere dag in Maboge bij het boschalet wat omringd is door bossen en een meander.
Vanuit hier vertrekken we naar krachtplaatsen.
Samen genieten met gelijkgestemden van het gezonde vegetarisch eten. Met liefde bereid door onze kok in het bos-chalet. Het bos-chalet is omringd door bossen. Het heeft een eigen stuk bosgrond afgezoomd door een meander. Samen eten of met je bord bij de meander zitten tegen een boom

 Voor je overnachtingen kun je een eigen keuze maken.
Op korte afstand zijn er voldoende campings, chalets, vakantiehuisjes, hotels en B&B.

Opgeven voor een workshop of de zomerweek?
De inschrijfmail bevindt zich op de
agendapagina.

INSTITUTE OF SIBERIAN SHAMANISM - Petra Giesbergen (Altaiskaya  Byelka)

www.siberischsjamanisme.nl

076 - 52 64 002 vanuit buitenland 0031 - 7652 64 002

Sjamanca Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka) ingewijd in SiberiŽ begeleidt je in de zomerweek Places of Power samen met assistenten en een kok.  
Petra Giesbergen  geeft sinds 1989 sjamanistische kennis door.

 In 2003 richtte zij in Etten-Leur (Breda)  Institute of Siberian Shamanism op met blessing van een van haar leraarsjamanen uit Siberie. Na haar inwijding ontving ze haar eerste sjamanistische kostuum en de naam Altaiskaya Byelka. Tijdens ceremonieŽn, healingcodes, en persoonlijke healingsessies maakt zij gebruik van haar trommel en zingt regelmatig haar Spiritsongs.

Voor verblijf (overnachtingen) is er veel keus op korte afstand tussen campings tent, caravan plaatsen of huren, blokhut, chalets en vakantiehuisjes, hotels en bed & breakfast. Zie onze website voor tips.


Bijdrage voor de hele week is  Ä 595,--

 • inclusief alle lessen (10 dagdelen) gegeven door Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka)
 • inclusief toegang en huur grotten voor de ceremonie 
 • inclusief vegetarische, gezonde lunch, diner, koffie, thee, sap, versnapering en fruit
 • je hoeft alleen maar aan te schuiven voor het diner en hebt geen corvee

 

Carpool & Openbaar vervoer:
Er is veelal een mogelijkheid om te carpoolen met mededeelnemers.
Dichtbij de verzamelplaats (Hubermont) zijn gites ter overnachting. Deze zijn te bereiken met trein en bus.Plaats
:
Ardennen 
Data
:
Zie agenda website 
Tijd
:
1 week 
Start
:
10 dagdelen verdeeld over 1 week 
Aantal lessen
:
3 t/m 9 augustus 2019 
Kosten
:
Ä 595,-- incl. alle workshops/rituelen, lunch & diner 
Opgeven en informatie
:
klik hier
of
076-5264002
Meenemen
:
standaarduitrusting (vraag om lijst standaarduitrusting) 
Docent(e)
:
Petra Giesbergen (Altaiskaya Byelka) en assistenten 
Kleding
:
Voor alle weersomstandigheden, wandelschoenen. 
Kinderopvang
:
n.v.t. 
Overigen
:
Alcohol en bewustzijnsverruimende middelen zijn niet toegestaan.
Bij aanmelding ontvang je een inschrijfformulier. Je inschrijving is definitief wanneer wij het inschrijfformulier en een Ä 150,-- aanbetaling hebben ontvangen.