Innerlijke leiding

Zaterdag 2 juli

Innerlijke leiding
Op weg naar 2012 en  nog verder

We lijken te leven in turbulente tijden. De aarde ondergaat grote veranderingen, de maatschappij verandert razendsnel, economische crisis en ecologische catastrofes creren enorme uitdagingen voor de mens. Deze grote ontwikkelingen dagen ons uit en niet alleen van buiten. We voelen de verandering ook van binnen, in ons persoonlijke leven, emoties en gedachten. Meer dan ooit is het belangrijk voor ons om een sterke binding te hebben met onze innerlijke wijsheid. Intutie is noodzakelijk om ons de weg te wijzen naar onze waarheid en naar een meer verantwoorde en duurzame manier van leven.

 

In deze workshop concentreren we ons op jouw vaardigheden om innerlijke leiding te ontvangen. Om ervoor te zorgen dat jouw innerlijke licht helder blijft in tijden van grote veranderingen.

Helende kracht van ogen
zondag 2 juli 2011

De ogen zijn de spiegel van de ziel. We kunnen gebruikmaken van onze ogen om contact te maken met anderen op een dieper niveau. Er is veel meer dan slechts communicatie met woorden. Als we in elkaars ogen kijken kunnen we diep in een ander persoon voelen. Als we kijken zonder oordeel kan er een sterk helend proces plaatsvinden.

 

In deze workshop gaan we de helende kracht van onze ogen ontdekken. Het is niet bedoeld om iemand te begrijpen of te lezen, het is meer een proces van het erkennen van een persoon in alles wat hij of zij is. We leren om het fysieke en emotionele lichaam, geest en spirituele aspecten te overbruggen naar n wezen.

Het gebruiken van je ogen brengt ongeziene aspecten naar de oppervlakte, zorgt voor begrip en steun en opent nieuwe wegen voor heling en harmonie. Ontwikkel de helende kracht van je ogen. Healing die plaats vindt via de ogen vindt daarna bewust en onbewust zijn weg naar een ieder die je aankijkt.

Bol van Wit Licht

Samen met twee vrienden zat ik op een houten vloer en opeens zagen we in de verte een helder wit licht dat tot onze verbazing snel langs de hemel bewoog. Toen merkte ik dat het plotseling van richting veranderde en ongelooflijk snel omlaag schoot en op mij af kwam. Tot verbijstering van mijn vrienden en mijzelf zagen we hoe het tegen mijn borst knalde en in mij verdween.

En van mijn vrienden zei: Dt is vreemd! De andere zei: Ik wou eigenlijk helemaal niets zeggen. Ik dacht dat jullie zouden denken dat ik gek was. Ik zag gewoon een bol van wit licht uit de hemel omlaag schieten en tegen Bens borst slaan.

Terwijl zij zaten te praten onderging ik mijn eigen wonderlijke ervaring. Ik werd letterlijk op mijn stoel naar achteren geslingerd en zag alles tegelijkertijd, van alle kanten om me heen. Deze ervaring duurde amper een paar seconden. Ik haalde mijn schouders op en beaamde: Ja, dat was vreemd.Daarna gingen we gewoon door met waar we mee bezig waren.

Een week later begon er iets eigenaardigs met me te gebeuren.
Mijn gevoeligheid werd vele malen intensiever, ik kon de emoties van anderen voelen, hun gedachten horen, hun ideen zien, hun toekomst, hun verleden. Ik kon in gedachten met dieren praten, en de aanwezigheid van bomen voelen.

Deze gevoeligheid werd alsmaar sterker. Na zo\\\'n 12 uur was ik in staat om de levenskracht te voelen van de stad waar ik woonde, de optelsom van de volledige gedachten en gevoelens van iedereen. Wat er gebeurde op hetzelfde moment met verschillende mensen in de hele stad. Terwijl ik met andere mensen samen was kon ik de zielsexpressie ervaren van hun  totale leven  en zien waar zij hun volgende evolutionaire les zouden leren. Ik kon zien waar hun blokkades zaten: lichamelijk, emotioneel, mentaal en spiritueel.

Ik was in die tijd bezig met een studie natuurgeneeskunde. Het leek me vanzelfsprekend dat ik naar mijn docenten ging om middels hun eigen benaderingswijze met hen te delen wat ik doormaakte.

De eenvoudigste manier waarop ik het kan beschrijven is dat ik mijn persoonlijkheid, dat wat ik als mijn persoonlijke identiteit beschouwde, aflegde. Alles wat overbleef was mijn ziel, maar nog steeds met mijn lichaam als fysieke verschijningsvorm.
Twee dagen lang sliep ik niet, maar zonder moe te worden. Ik was vol energie. Tegen het eind van mijn tweede dag kwam er geleidelijk iets nieuws naar boven. Anderen waren bezorgd over mij; ik vormde geen eenheid meer met de rest van de maatschappij. Ik begon me bewust te worden van de mogelijkheid dat men mij op den duur in een inrichting zou laten opnemen! Dit zou werkelijkheid zijn geworden als ik was doorgegaan op de weg waarop ik me bevond.

Dus als reactie hierop moest ik weer een deel gaan vormen van de gewone samenleving. Ik moest het masker van mijn persoonlijkheid zien terug te krijgen, zodat ik me weer vrij kon bewegen.
Ik haalde mijn graad in Toegepaste Wetenschappen (met als hoofdvak natuurgeneeskunde) en ging in twee klinieken werken. Het was tijdens het werk dat ik opnieuw moest bepalen wat GENEZEN eigenlijk is. En van mijn eerste clinten was een jongen met een terminale hersentumor. Ik moest helder zien te krijgen  wat ik voor hem kon betekenen. Moest ik de tumor weghalen?

Of betekende genezen dat ik moest proberen hem langer te laten leven? Als ik mezelf zou aanmatigen te weten wat uiteindelijk goed is of verkeerd, is dat een oordeel vellen over wat die ziel gekozen heeft.
Ik realiseerde me dat het bij genezing ging om het erkennen van zijn huidige situatie; het was mijn taak een veilige omgeving te creren waarin zijn ziel weer n kon worden met zijn gehele wezen.

Ik hielp deze jongen om zijn huidige conditie, zijn lichaam te kunnen ervaren, om er misschien dat van te leren wat hij nodig had voor weer  een andere ervaring. Dit betekende dat hij in staat zou zijn om echt te ervaren wat er met hem gebeurde. Ik geloof dat deze wereld ervaringen voor ons in petto heeft waar we van kunnen leren, waardoor we kunnen groeien.
Ik geloof dat, wat voor ervaring het ook is, wij, als multidimensionale wezens, die ervaring zelf hebben aangetrokken met een bepaald doel.

Dus om dat te doen creerde ik mijn eigen vorm van zieletaal ondersteund door energetische-healing met mijn handen. Maar ik had nog steeds niet de middelen die ik werkelijk aan mijn clinten wilde geven om hen te helpen deze ervaring van n zijn te integreren in hun dagelijkse leven.

Ik gebruikte daarom de volgende zes jaar van mijn leven om dit hulpmiddel te creren. Deze reis voerde me vier keer de wereld rond, waarbij ik meer dan 30 verschillende landen bezocht, waar ik mystieke aspecten van spirituele religies en stammenculturen bestudeerde. En nu, na al dit zielsonderzoek (soul searching) van de aarde, van de mensheid en van mezelf, kan ik het bestaan bekend maken van zeven essences de LIFE ESSENCES, de levensessences.

En de laatste zeven jaar heb ik gedurende een lange periode bij honderden mensen proeven begeleid, om de diepte te begrijpen van wat deze essences de mensen bieden. Pas nu, nadat de proeven voltooid zijn ben ik klaar om ze aan de wereld te schenken.Plaats
:
Breda 
Data
:
Zaterdag 2 juli  
Tijd
:
10.00 - 17.00 uur 
Start
:
10.00 uur 
Aantal lessen
:
dag 
Kosten
:
85,-- voor 1 dag, 2 dagen 160,-- 
Opgeven en informatie
:
klik hier
of
076 - 52 64 002
Meenemen
:
pen en papier
lunchpakket 
Docent(e)
:
Ben Risby Jones 
Kleding
:
casual 
Kinderopvang
:
 
Overigen
:
Ben Risby Jones komt een keer per jaar vanuit Australie naar Europa. In 2011 geeft hij op 1, 2, 3 juli een lezing en workshops. Op 1, 4 en 5 juli geeft hij ook persoonlijke healingsessies.